Tiedotteet

Nuoret ja mediakulutus

Säätiö on rahoittanut Alma Media Oyj:n tutkimushanketta, jossa selvitetään nuorten mediakulutuksen erityispiirteitä, odotuksia ja arvostuksia uutisia ja uutismaista sisältöä kohtaan. Lue artikkeli tästä.

Säätiöpäivä 1.10.2019

Pirkanmaalaiset säätiöt olivat 24.9. koolla ja pohtivat yhteisiä säätiöitä koskevia asioita. Osittain tapaaminen liittyi 1.10. pidettävään valtakunnalliseen Säätiöpäivään.

Pirkanmaan säätiöt ovat tavattavissa Tampere-talossa Tampereen syntymäpäivänä 1.10. C. V. Åkerlundin mediasäätiö on myös mukana.

Tervetuloa tutustumaan!

Vaikuttavuus

Säätiö on mukana Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan käynnistämässä hankkeessa, jossa selvitetään säätiön rahoituksen vaikuttavuutta. Hanketta vetää Demos Helsinki.

Päätökset apurahoista

Vuoden 2019 apurahahaku on päättynyt 31.3.2019. Säätiön hallitus on käsitellyt ja vahvistanut apurahansaajat kokouksessaan 17.5.2019, jonka jälkeen apurahan hakijoille on ilmoitettu tieto päätöksistä.

Apurahahaku

Säätiön seuraava apurahahaku järjestetään maaliskuussa 2020.

Rahoitettuja hankkeita

Säätiö on sopinut Tampereen yliopiston kanssa neljän koulutusohjelman rahoittamisesta.

  • Tutkimuspohjainen asiantuntija- ja tiedeviestinnän koulutus, vv. 2018-2020
  • Venäjän ja Kiinan median osaamiskeskus – mestarikurssien viikko, vv. 2018-2020
  • Journalistinen yleisötyön koulutus, vv. 2019-2021
  • Viestintä- ja mediatutkimuksen toisen asteen yhteys, vv. 2019-2021

Säätiö on sitoutunut mainittujen koulutushankkeiden rahoittamiseen yhteensä 793 T€:lla.

Tampereen korkeakoulusäätiö

Säätiö on perustajaosakkaana Tampereen korkeakoulusäätiössä yhdessä sekä valtakunnallisten että tamperelaisten toimijoiden kanssa.


Hae apurahaa

Apurahahakemus laaditaan säätiön sivuilla olevalle lomakkeelle. Hakemus lähetetään sähköisesti. Hakijan tulee kirjautua järjestelmään henkilökohtaisilla tunnuksilla.

Tee loppuraportti

Apurahansaajan tulee toimittaa apurahan maksuvuoden loppuun mennessä (31.12.20xx) säätiölle apurahan käytöstä riittävä selvitys. Raportointiin tulee käyttää säätiön kotisivuilla olevaa sähköistä lomaketta. Tulosta raportti ja lähetä se säätiölle, voit lähettää raportin myös sähköpostin liitteenä.